logo-tsz-wit-op-transparant-1.png
Temse Schelde Zwemmers
Deel de actie, voel de passie

Verslag Pepermans

Klik hier voor meer foto’s.

Op zondag 8 januari, laatste dag van de kerstvakantie, werden een aantal zwemmers van TSZ verwacht in het Wezenberg Zwembad in Antwerpen.  Daar werd het Sprintcriterium Frank Pepermans gezwommen en dat is de eerste wedstrijd van een aantal daar de komende weken.

Het was de eerste wedstrijd van 2023 en ook de eerste wedstrijd van dit seizoen in een 50m-bad.

Elke zwemmer is verplicht om de 4 verschillende stijlen te zwemmen, ofwel in een afstand van 50m ofwel 100m.  De beste 8 zwemmers per leeftijdscategorie zwemmen dan een finale 200m wissel.

Emma-Louise en Luna moesten jammer genoeg forfait geven omwille van gezondheidsredenen.  Nils, Kevin (voormiddag) en Vincent (namiddag) mochten een dagje op de gele hekken hangen, net als Hans die afgevaardigde was.  Ilse en Sofie waren de officials van dienst.  Tom, Ignace, Evi en Engin zaten de hele dag hoog en droog in de tribune.  Eventjes was ook Ludo langsgekomen om te supporteren.

Amaryllis, Esra, Elodie, Sibe, Emir, Gerben, Thibeau, Charlotte, Irem en Farah slaagden er wel in om hun tijden (meer of iets minder) te verbeteren.  Jammer genoeg lukte het niet om zich te plaatsen voor de finales.  Blijven verder doen en niet te snel het hoofd laten hangen, het lukt wel!

Leandro en Thomas plaatsen zich wel voor de finale 200m wissel.  Leandro eindigde als tweede in een knappe tijd, maar maakte een foutje bij een keerpunt en werd uitgesloten.  Heel jammer, maar goed gedaan en toch een kleine geldprijs als deelnemer aan de finale.  Thomas won zijn finale en de geldprijs was welgekomen.  Blijkbaar was hij zijn bril na het uitzwemmen vergeten, dus hij kan direct bijleggen om een nieuwe te kopen.

Nog enkele weetjes:

•            Farah zwom een limiet op de 50m schoolslag voor het Open BK.

•            Thibeau zwom met 1 tiende te weinig net geen limiet.

•            Thomas verzamelt nu snoepjes in plaats van 4de plaatsen (hij had 3 zakjes gekregen, als winnaar van de reeks waarin hij zwom).  Thibeau en Charlotte verdienden elk ook een zakje snoep.  Farah ging langs de verkeerde kant het water uit, dus misliep het zakje.

Het was weer een lange dag in het zwembad, maar wat zouden we anders doen op de laatste zondag van de kerstvakantie?

Nu wordt er op de trainingen verder gewerkt naar de Vlaamse Kampioenschappen die er eind januari, begin februari aankomen.  Blijven gaan en het komt allemaal goed!