logo-tsz-wit-op-transparant-1.png
Temse Schelde Zwemmers
Deel de actie, voel de passie

Verslag vrijdag en zaterdag VJTC

Op de eerste dag van de Vlaamse Jeugd Talent Challenge in Antwerpen begon op vrijdag 27 januari om 15u.

Drie TSZ-zwemmers geven forfait voor school om enkele baantjes te zwemmen in het Wezenberg-zwembad.

Thomas begon er aan met 100m rugslag als opwarming voor de 400m vrije slag.  Thibeau verbeterde op de 400m vrije slag zijn tijd in 50m-bad.  Irem zwom een persoonlijke besttijd op de 400m vrije slag. Thibeau en Irem zwommen ook nog de 100m schoolslag.

Kevin en Vincent waren trainers van dienst, Engin was afgevaardigde/fotograaf.

Op dag 2 van het VJTC was het om 7u langs de zij-ingang van belang om de schoenen uit te doen voor het zwembad mocht betreden worden.  Voor de vrijwilligers aan de deur zou het aangenamer zijn, mocht iedereen spontaan de schoenen uit doen.

Wat er ook aan deze ingang te zien was, waren de ouders die op alle mogelijke manieren probeerden hun kinderen bij te staan.  Met zwemzakken, zakjes met eten, stoeltjes en zelfs een opengeplooid bed kwamen ze binnen, maar aangezien dit geen ingang voor ouders was, moesten ze ook terug naar buiten.  Maar hier en daar bleven ze met al het materiaal wel ergens achter haken.  Hilariteit alom, lachspieren opgewarmd.

Over bedjes gesproken: Leonie had wel een heel speciaal bed mee.  Zelfs met handleiding kwam dit niet 100% in orde.  Vincent en Hans hadden hun opwarming al achter de rug door dit bedje op te zetten.

Opwarmen! Voor sommigen onder ons betekent dit op de handdoek liggen en blijven liggen.  Nochtans is er op een wedstrijd rusttijd genoeg.  Actie is de boodschap!  Inzwemmen gebeurt in het topsportbad, de sprintjes in het wedstrijdbad.  Het gevolg was dat diegenen die niet goed naar de uitleg van de trainer geluisterd hadden, zich na een tijdje afvroegen waar iedereen naar toe was.

De eerste wedstrijd van de dag voor TSZ was de 200m wisselslag.  Thibeau en Thomas lagen lekker dicht naast elkaar in baan 1 en 2.  Thomas behaalde een 4de plaats bij de 14-jarigen, Thibeau was iets verder geĆ«indigd bij de 15-jarigen.
Daarna was er voor Irem een 200m vrije slag en voor Bjarne, Leandro en Sibe een 100m vrije slag.  Het was de moment voor de vrije slag, want daarna kwamen Leonie en Emma-Louise (terug na blessureleed) aan de start van 400m vrije slag.

Thomas kreeg nog een 200m rugslag voor de kiezen.  Hij had hier geen inschrijftijd, had goed gezwommen, maar het is toch veel zwaarder dan gedacht om dit te zwemmen.   In de voormiddag zwemmen Bjarne, Leandro en Sibe nog 100m schoolslag.  Leandro behaalde een derde plaats bij de 12-jarige jongens.

De wedstrijd was in de voormiddag om 9u gestart in plaats van om 8u45.  Het voordeel was dat iedereen op tijd in de oproepkamer was.  In de namiddag startte de wedstrijd pas om 15u in plaats van om 14u15, met als gevolg dat er ‘s avonds 45 minuten minder lang in de zetel kon gezeten worden.

Leonie zwom in de namiddag 100m rugslag en 50m vlinderslag.  Voor de eerste keer heeft ze dat goed gedaan. Emma-Louise zwom ook 100 rugslag (ze werd 4de bij de 12-jarige meisjes) en 100m vlinderslag. Thomas werd 6de op de 100m vrije slag.  Irem behaalde de 11de plaats op de 100m vlinderslag. Bjarne, Leandro en Sibe kregen nog een 200m wisselslag op hun bord. Thibeau beĆ«indigde de dag met een 8ste plaats op 200m schoolslag.

Alleen tijdens de middagpauze mocht de GSM bovengehaald worden, maar daar werd door niemand een probleem van gemaakt. Thibeau heeft ambities als fotomodel. En Thomas vindt de nieuwe kleur van de VJTC-hoodie niet mooi.  Hij beseft niet goed dat die hoodie hem net heel mooi staat in dat kleur.

Franky, Hilde, Pascale en Els waren deze zaterdag officials van dienst (niet slecht: 4 officials voor 8 zwemmers).  Bert, Sigrid, Engin, Ludo, Kitty, Tom waren de supporters.  In de late namiddag kregen ze nog gezelschap van Ignace en Emilio.

Op naar de 3de en laatste dag van dit VJTC!