logo-tsz-wit-op-transparant-1.png
Temse Schelde Zwemmers
Deel de actie, voel de passie

Verslag Zondag VJTC

Op dag 3 van het VJTC was Vincent als eerste aanwezig.  Alle bedjes en stoeltjes stonden al open geplooid.  Het TSZ-gebied voor zondag was al afgebakend.

Het was nog heel stil in het zwembad: geen dreunende beats, geen carnavalsmuziek of Vlaamse schlagers.  Nog niet.  Tijdens de wedstrijden klinkt dit luidkeels door de boxen, wat de sfeer nog zo gezellig maakt.

Er waren dit weekend geen Vlaamse titels te verdienen, ook geen finales te betwisten.  Enkel de 8 zwemmers per leeftijdsjaar die op 5 wedstrijden de meeste FINA-punten konden verzamelen, mochten op het podium.  Eigenlijk dus één titel per leeftijd per geslacht. 

Enkel Thomas mocht voor TSZ op het podium.  De 8ste plaats bij de 14-jarige jongens was voor hem.  Dikke proficiat!

Deze zondag werd gestart met een 200m wissel voor Irem.  Ze zwom hier een persoonlijke besttijd.  In de namiddag stond er voor haar nog 100m vrije slag op het programma.

Voor Thibeau was er een 200m vrije slag en 400m wissel.  Thomas zwom deze laatste dag enkel 200m vrije slag.  Ook hij zwom een persoonlijke besttijd en werd 5de.  Daarna mocht hij naar huis om te studeren.  Tegen 18u was hij dan terug voor de podiumceremonie.

Leonie zwom op de 100m vrije slag een persoonlijke besttijd.  Daarnaast zwom ze ook nog 100m schoolslag en in de namiddag 200m wisselslag.

Ook Emma-Louise zwom 100m vrije slag, 100m schoolslag en 200m wisselslag.  Op dit laatste nummer verbeterde ze haar tijd in 50m-bad.

Er waren ook nog de 3 musketier: Bjarne, Leandro en Sibe.  Zij zwommen in de voormiddag 400m vrije slag en verbeterden hun tijd in 50m-bad.  Leandro zwom een besttijd op 100m rugslag.  Sibe deed hetzelfde op 100m vlinderslag.  Leandro en Bjarne hadden nog geen tijd op dit nummer.

Iedereen weet na het bekijken van de rankings waar hij of zij staat.  Er zijn natuurlijk wel wat verzachtende omstandigheden, namelijk blessures, terugkeer na blessure of niet helemaal gefocust.  Hard blijven werken is de boodschap, maar wel plezier blijven hebben!

Er werden ook nieuwe limieten voor de Belgische Kampioenschappen zomer 2023 gezwommen (bijkomend bij de limieten die eventueel al gezwommen waren):

  • Thibeau: BK-limiet op 200m wissel.
  • Leonie: BJK-limiet op 100m vrije slag en 200m wissel.
  • Irem: BJK-limiet op 100m vlinder.
  • Leandro: BJK-limiet op 100m vlinder.

Hilde, Els, Franky en Sofie waren de hele zondag official.  Naast Vincent was ook Yash aanwezig als trainer en was Hans afgevaardigde.

Ook bedankt om de supporters die het hele weekend op post waren.

Nu eventjes een rustigere periode voor de VJTC-zwemmers, terwijl de oudere zwemmers hun verder voorbereiden op Wintercriterium en het VK. Deze wedstrijden staan de volgende 2 weekends op het programma.  Succes!