logo-tsz-wit-op-transparant-1.png
Temse Schelde Zwemmers
Deel de actie, voel de passie

Verslag dag 3 regionaal criterium

Op zondag 12 maart vond in het VITA-Scheldebad de 3de dag van het regionaal criterium plaats.  Het was eventjes zoeken naar een parkeerplaats, wegens carnaval in Temse, maar iedereen (zwemmers, trainers, afgevaardigden, officials) was er tijdig geraakt.

Opnieuw kwamen 3 extra zwemmers Team TSZ vervoegen.  Deze keer was de eer aan Lien, Emma en Liam.  Na een korte voorstelling aan de rest van de zwemmers was het ijs gebroken. De zenuwen waren er al en verdwenen ook niet voor de rest van de dag.  Doodnormaal voor hun eerste wedstrijd.  Gelukkig voor hen was het in het eigen Scheldebad.

Het was vlug opwarmen voor iedereen al werd er ook heel wat afgepraat.  Het was dan ook zo lang geleden dat iedereen elkaar gezien had. 

Wout en Amaryllis moesten wegens ziekte forfait geven, net zoals Vincent.  Op die manier bleef Nils over als enige trainer, met hulp van Jurgen (LZV) die verder stage kwam lopen.

Emilio zwom als eerste zwemmer van TSZ 200m vrije slag.  Achter de startblok had hij echter een groot probleem.  Het touwtje van zijn short was vastgeknoopt aan het touwtje van zijn zwembroek.  Enkel de schaar kon redding brengen.  Voor zijn 100m schoolslag later die namiddag, heeft Hans zijn broek geknoopt.  Maar niets weerhoudt Emilio  ervan om bij elke prestatie een knappe tijd neer te zetten.

Emma, Lien en Liam zwommen voor deze eerste keer 100m vrije slag en 200m schoolslag.

Voor de andere zwemmers van TSZ stond er 100m vrije slag, 200m rugslag en 200m schoolslag op het programma.  Voor heel wat zwemmers de eerste keer dat ze een bepaald nummer moesten zwemmen (of het was al heel lang geleden).  Spannend, maar iedereen heeft goed gepresteerd.

De zwemmers van TSZ die zondag aan de start kwamen: Maud, Leonie, Emma-Louise, Nell, Elodie, Esra, Luna, Farah, Nore, Merel, Jef, Klaas, Daoud, Bjarne, Leandro, Sibe, Thibeau, Thomas en Gerben, naast diegenen die we hierboven al vernoemd hadden.

De laatste wedstrijd voor TSZ was voor de jongens 11-13 jaar, een aflossing 4x100m wissel.  Bjarne (rug), Daoud (schoolslag), Leandro (vlinder) en Sibe (vrije slag) behaalden een eerste plaats in hun leeftijdscategorie.  Super tevreden met hun prestatie en dolgelukkig omdat ze één team mochten vormen.

Elodie (2), Jef en Sibe behaalden voor het eerst een BJK-limiet.  Er werden ook enkele clubrecords verbroken.

Veel beginnende jonge zwemmers en dat betekent dat de tribune goed gevuld was.  Sfeer, gezelligheid en een vlotte organisatie maken het geheel compleet.

Ilse deed zoals steeds met veel overtuiging de oproepkamer.  Haar stem zal het geweten hebben.

Super bedankt aan alle medewerkers en zwemmers voor het vlotte verloop van de wedstrijd.   Volgende wedstrijd staat eind van deze maand op het programma, dus eventjes verder trainen om de foutjes nog te verbeteren.  Succes!