logo-tsz-wit-op-transparant-1.png
Temse Schelde Zwemmers
Deel de actie, voel de passie

Verslag Antwerp Diamond Speedo Race


De Antwerp Diamond Speedo Race vond plaats op 25 en 26 maart in het Wezenbergzwembad in Antwerpen.

Een mooie naam voor een wedstrijd met een interessant deelnemersveld.  Net zoals bij vorige edities kwamen er ook nu veel Nederlandse toppers aan de start. Dat er prijzengeld was en dat er ook een diamant kon gewonnen worden, had hier misschien wel iets met te maken.

Als “kampplaats” voor dit weekend had TSZ een hoekje aan het instructiebad uitgekozen.  Onttrokken aan de ouderlijke blikken vanop de tribune, maar wel heel rustig.  Mondjesmaat sijpelt iedereen, ondanks het vroege uur, toch wel goed gezind binnen.  Opwarmen, inzwemmen en om 8u30 mag het spel beginnen.

Esra zwom50m vrije slag, 100m rugslag en 100m schoolslag.  Ze verbeterde 3 keer haar tijd.

Farah kwam aan de start voor 50m vrije slag en rugslag en 200m schoolslag.  Ze zwom een Open BK limiet voor de rugslag.

Beide zwemsters vertrokken na hun wedstrijden naar huis.

Charlotte zwom 50m rug en 200m vrije slag.  Ze verbeterde 2 keer haar tijd en behaalde op de 200m vrije slag een limiet voor het Open BK. Na haar wedstrijden belde Charlotte naar haar papa om haar op te halen.  Eens ze opgehaald was, was het plots wat stiller in het TSZ-hoekje, want met Charlotte in de buurt is er altijd sfeer.

Anke zwom enkel 200m vrije slag.  Ze behaalde een A-finale, maar koos er voor om forfait te geven.

Luna kwam aan de start voor 100m schoolslag, waar ze een B-finale behaalde.  Deze finale won ze later in de namiddag, wat goed was voor het vertrouwen, maar ze had liever op het podium gestaan.  Ze zwom ook nog 200m schoolslag.  In die A-finale behaalde ze een 8ste plaats.

Nore mocht het water in voor 50m rugslag.  In de B-finale behaalde ze een 5de plaats, met een nieuw clubrecord.  Ook op de 200m vrije slag behaalde Nore een A-finale, waar ze 6de werd.  In de voormiddag, tijdens de reeksen, zwom ze een nieuw clubrecord en de limiet om deel te nemen aan het EYOF (European Youth Olympic Festival).  Zelfs onverwachts voor de coach. Ongelooflijk sterk en knap! Om definitief geselecteerd te worden, moet ze dit op het Open BK in april nog eens herhalen.

Sibe zwom 200m vrije slag, 200m rugslag en 50m vrije slag.  Hij verbeterde zijn tijden, maar mocht hij wat meer luisteren naar de instructies van de trainer en deze ook uitvoeren tijdens de wedstrijd, dan kan het nog veel beter.

Thibeau kwam aan de start voor 100m schoolslag, 400m wissel en 50m vrije slag.  Hij verbeterde zijn tijden en zwom nog een limiet voor het Open BK op de schoolslag en wissel.  Toch ging hij teleurgesteld naar huis, omdat hij zich niet had kunnen plaatsen voor een finale.

Ook Thomas was wat teleurgesteld.  Hij verbeterde zijn tijden op 200m vrije slag, 50m rugslag en 50m vrije slag, maar ook hij haalde geen finales, wat hij heel jammer vond.

Emir zwom 50m vrije slag en 50m rugslag.  De 200m rugslag had hij aan zich laten voorbij gaan, aangezien hij niet 100% fit was.  Daarom had hij er voor gekozen om enkel de korte afstanden te zwemmen.

Gerben zwom 200m en 50m rugslag en 50m vrije slag.  Hij behaalde een B-finale op 50m rugslag, waarin hij 6de werd.

Een A-finale behalen blijkt een moeilijke zaak te zijn.  Vooral in de sprintnummers waren de Nederlandse toppers heer en meester.  in de B-finales mogen er maar 2 niet-Belgen deelnemen, waardoor de Belgische jeugd ook een kans krijgen.

In afwachting van de finales waren er enkele jeugdwedstrijden gepland.  Deze wedstrijd is georganiseerd op 4 banen per reeks.

Emma-Louise moest jammer genoeg forfait geven dit weekend.  Ze was nog herstellende van ziekte.

De eerste wedstrijd was 100m vlinderslag.  Leonie, Irem, Elodie, Nell, Leandro en Daoud kregen dit voorgeschoteld.  Leandro en Irem hadden al een tijd in een 50m-bad.  Voor de andere zwemmers was het weer een nummer om af te vinken.  De ene deed dit al sneller dan de andere.  Irem behaalde een 3de plaats, Leandro werd 2de.  Voor Wout was er nog geen 100 vlinder, dat komt nog.

Voor Wout was er wel 100m rugslag, net zoals voor Leonie, Nell, Elodie, Irem, Leandro en Daoud.  Elodie behaalde hierop een 3de plaats.

Wout was vandaag de jongste van de gemotiveerde bende.  Hij trok zich goed uit de slag.  De zwemmers, afgevaardigde en trainers geven elke zwemmer de nodige aandacht en iedereen zorgt voor elkaar.

Het resultaat van de finales op zaterdag was hierboven reeds vermeld.  Nog even uitzwemmen, wat babbelen, opruimen en naar huis.  Thuis nog een beetje eten, drinken en bedje in, want het zomeruur was op komst, dus een uurtje minder slaap die nacht.

Dag 2 van ADSR was het vroeg uit de veren, te vroeg om topprestaties te leveren.  Bedjes openzetten in de TSZ-corner en dan vlug naar de koffiecorner.  De organiserende club BRABO heeft deze gewoonte overgenomen van Zwemfed.  We beginnen het gewoon te worden, maar het wordt door iedereen geapprecieerd.

100m vrije slag was er voor Thibeau, Sibe, Thomas (voor het eerst onder 1 minuut in 50m-bad), Emir, Luna, Charlotte, Farah en Nore.  Nore zwom B-finale, waarin ze 3de werd.

Op de 50m schoolslag kwamen Gerben, Merel, Amaryllis, Farah en Esra aan de start.  Farah en Esra zwommen in de namiddag B-finale.  Wel eventjes naar huis om een hapje te eten en om daarna in de finale een respectievelijk 6de en 8ste plaats te behalen.

Thomas, Emir en Gerben zwommen 50m vlinder.  

Thibeau kwam aan de start van 200m schoolslag.

200m wissel stond er op het programma van Charlotte, Luna, Merel, Amaryllis, Esra, Nore en Gerben.  Ook hier werden weer heel wat tijden verbeterd.

Thibeau en Sibe zwommen nog 100m rugslag.  Thibeau behaalde de B-finale, waar hij superblij met was, want dat was ook veel leuker dan naar huis moeten gaan.

Nore en Charlotte kwamen aan de start van de 200m rugslag.  Nore werd later in de namiddag 4de in de A-finale op dit nummer.

50m vlinder was er nog voor Amaryllis, Esra, Farah en Luna.

Na de middag was het opnieuw aan onze jonge zwemmers. Bjarne sloot vandaag aan bij de zwemmers.

Voor iedereen stond er 100m schoolslag op het programma. Leandro behaalde een 2de plaats.

Daarna was er nog 100m vrije slag.  Heel wat van onze jonge zwemmers verbeterden op beide afstanden hun tijden (al dan niet in 50m-bad).

Aansluitend aan de jeugdwedstrijd volgende dan weer de finales.

Na de finales volgde er nog een Knock Out-race.  De 8 snelste dames en 8 snelste heren van de 50m vrije slag uit de reeksen, zwommen tegen elkaar in een afvallingsrace.  Na de eerste 50m vielen 4 zwemmers af, na de tweede 50m 2 en uiteindelijk zwommen nog 2 zwemmers een derde keer 50m vrije slag.  Ze hebben elke keer 3 minuten na het luiden van de bel om te zwemmen en terug te keren naar de startblok (en ondertussen zo veel mogelijk te recupereren).  Spectaculair en boeiend om te zien.

Deze keer vermelden we toch Esra eens extra.  Ze verbeterde bijna elke wedstrijd haar tijden.  En er zijn heel wat tijden verbeterd dit weekend.  Ook even het vermelden waard is dat Nore de 2de zwemmer van TSZ zou kunnen zijn die zich selecteert voor het EYOF.  Duimen dat het lukt op het Open BK.

Nils, Sofie en Hans waren 2 dagen met veel plezier aanwezig.  Ilse, Els en Hilde kwamen als official bijstand verlenen.  Een lang en zwaar weekend was voorbij.

Met een ‘proud coach’ over de prestaties van alle zwemmers kunnen we dit verslagje beëindigen.