logo-tsz-wit-op-transparant-1.png
Temse Schelde Zwemmers
Deel de actie, voel de passie

Verslag LAQUA Speedo Cup Leuven

Op moederdag, zondag 14 mei, vond de Speedocup plaats in Sportoase Leuven.  In het naar daar rijden was er vlot verkeer. In het terugkeren hebben we steevast file.  Vorig jaar was het de finale van ‘De Mol’ die voor problemen zorgde, deze keer was het Beyonce.

Terwijl de talrijk aanwezige TSZ-supporters een fantastisch zicht hadden op het zwembad, was het voor Team TSZ druk onder de tribune.  Een harde zit-/ligplaats en lekker dicht bij elkaar.  Het was er ook warm, subtropisch warm zelfs en weinig zuurstof.

De zwemmers hadden weinig last van dit alles.  Er zijn heel wat goede prestaties geleverd.  Enkele traantjes zijn er gevloeid omwille van de ontgoocheling.  Daoud behaalde net geen BJK-limiet op de 200m schoolslag.  Hij was echter heel tevreden over zijn kunnen en ging met een grote glimlach op zijn gezicht uitzwemmen.

Vandaag geen finales, geen podiumceremonie.  De medailles mochten na de wedstrijden afgehaald worden.  Iedereen kon dus vertrekken wanneer hij/zij klaar waren met zwemmen.  De laatst overgebleven zwemmers gingen dan maar de glijbanen uittesten.  En of het leuk was!  De jongens waren blijkbaar onopvallend, wat moeilijk voor te stellen is, maar de redder van dienst had de bedoeling van de meisjes direct in de gaten.  Hun plezier was dus van korte duur.

Met een zwemzak vol medailles keerde Hans naar huis terug.  Iedereen die een medaille verdiend heeft, zal deze ook nog krijgen.

Een opsomming van de medailles:

 • goud:
  • Anke (100m schoolslag).
  • Emma-Louise (200m vrije slag, 200m rugslag en 100m rugslag).
  • Nore (200m vrije slag, 100m vrije slag en 200m wissel).
  • Thomas (200m vrije slag, 200m wissel en 200m vlinderslag).
  • Emilio (100m vrije slag).
  • Bjarne (100m rugslag).
  • Leandro (100m schoolslag).
 • zilver:
  • Emma-Louise (100m vrije slag).
  • Thomas (100m vrije slag).
  • Bjarne (200m vrije slag).
  • Leandro (100m vlinderslag).
  • Gerben (100m rugslag).
  • Luna (200m schoolslag).
  • Emilio (100m schoolslag).
  • Farah (100m vlindeslag).
  • Leonie (100m vlindeslag).
 • brons:
  • Gerben (200m vlinderslag).

Het aflossingsteam van de dames met Farah, Anke, Luna en Nore behaalde de eerste plaats op de 4x100m wissel.  Het aflossingsteam van de heren met Sibe, Thibeau, Gerben en Thomas behaalde op hetzelfde nummer een derde plaats.

Kleine probleempjes zijn er altijd:

 • Wout was in de oproepkamer eventjes de weg kwijt.
 • Thomas liep voor de start van de wedstrijden met zijn vork rond.  Honger?  Nee, knopen in zijn zwembroek.
 • Knopen waren er ook in Emilio zijn zwembroek, namelijk 6 stuks, maar geen enkele goede.  Gelukkig voor TSZ is er altijd hulp in de buurt van het zwembad.

De braafste zwemmers van die dag hebben we nog niet vernoemd, namelijk Nell, Emma, Lien, Irem, Leonie en Elodie.
Pascale, Els en Sofie waren de officials van dienst, Kevin en Nils waren aanwezig als trainers.
Nore verbeterde ook nog haar eigen clubrecord op de 100m vrije slag en zette dat van de 200m wissel ook op haar naam.  Anke verbeterde het clubrecord op de 100m schoolslag en de aflossingsploeg van de dames dat van 4x100m wissel.

Het is nu uitkijken naar de stage en de wedstrijden in juli!