logo-tsz-wit-op-transparant-1.png
Temse Schelde Zwemmers
Deel de actie, voel de passie

Verslagje 3de dag Zomercriterium

Op 14,15 en 16 juli vond het Vlaams Zomercriterium plaats in Antwerpen.  Het was het eerste van 3 weekends in het Wezenbergzwembad.  Voor alle zwemmers die aan dit kampioenschap deelnamen (behalve Maud) was het de laatste wedstrijd van het seizoen 2022/2023.

Amaryllis zwom zondag haar allerlaatste wedstrijd.  Het kameraadschap onder de zwemmers in de club, zal ze zeker missen.  Geniet van je andere hobby’s!

Er waren dit weekend 2 medailles voor TSZ, namelijk een 3de plaats voor Nell op de 200m rugslag en een 1ste plaats op 100m vlinderslag voor Merel.

Wout, Klaas, Daoud, Maud en Nell konden op veel van hun wedstrijden een heel aantal seconden van hun tijd doen.  Liam zwom enkel 100m vrije slag, maar ook hij verbeterde zijn tijd.  Esra zwom een beste seizoenprestatie op de 200m wissel en Emir (na slechts een weekje trainen en de kortere stage) verbeterde zijn tijd op 100m en 200m vrije slag.
Het zijn vooral de prestaties die tellen en vooral onze jongere zwemmers hebben gemerkt dat ze nog sneller kunnen.

Op zaterdagavond namen onze nieuwe gestarte groep master-zwemmers deel aan hun eerste wedstrijd, het Mastercriterium.  Lotte, Fien, Marie, Merel, Yaron en Robbe kwamen hier aan de start.

Franky, Hilde, Geert en Ilse waren tijdens deze wedstrijden officials van dienst.  Yash en Marie (met een beetje hulp van Yaron) stonden onze zwemmers bij als trainers.  Inge, Engin en Hans waren afwisselend aanwezig als afgevaardigde.

Volgend weekend staan de Belgiche Jeugdkampioenschappen ( 11 – 14 jaar)op het programma en de week daarna wordt het seizoen helemaal afgesloten met de Belgische Kampioenschappen (+15 jaar). 

Veel succes aan alle TSZ-zwemmers die hier nog aan deelnemen!  Voor alle anderen: geniet van de welverdiende vakantie!