logo-tsz-wit-op-transparant-1.png
Temse Schelde Zwemmers
Deel de actie, voel de passie

Verslag BJK dag1

De Belgische Jeugdkampioenschappen vinden dit jaar plaats in het Wezenbergzwembad in Antwerpen.  We zijn met de eerste dag op vrijdag 21 juli begonnen aan het tweede weekend van drie in dat zwembad.

Op dag 1 werden er door de jonge zwemmers van TSZ 10 besttijden gezwommen en 1 exacte evenaring van een besttijd, op 13 wedstrijden.

We namen met 11-12 jarigen deel aan de aflossing 4x100m wissel gemengd.  Emma-Louise, Leandro, Maud en Bjarne zwemmen een nieuw clubrecord en behalen een mooie 5de plaats.  

Ook bij de 13-14 jarigen kwam TSZ met een aflossingsploeg 4×100 wissel gemend aan de start.  Sibe, Elodie, Thomas en Charlotte zwemmen eveneens een clubrecord en behalen een 16de plaats.

Het volledige TSZ-team bestond op vrijdag uit Leonie, Irem, Maud, Emma-Louise, Elodie, Charlotte, Bjarne, Leandro, Sibe en Thomas.  Dat waren de hoofdrolspelers op deze eerste dag BJK.

Alle trainers waren present, namelijk Vincent, Yash, Kevin en Nils.  Els was official van dienst en Hans de afgevaardigde.

Jammer genoeg geen medailles vandaag voor TSZ.  Wel veel gestreste gezichtjes en af en toe een traantje.

Op de tribune waren heel wat TSZ-supporters aanwezig, net zoals er thuis heel wat supporters volgden op de computer.  Bij de voorstelling van de aflossingteams mogen de supporters de volgende keer hun heel hard laten horen!

Het blijkt wel dat enkele van onze zwemmers problemen hebben met het uur te lezen of het uur te onthouden.

“Hoe zet ik een badmuts op zonder ze kapot te trekken?” – is tegenwoordig bij heel wat van onze zwemmers een probleem.  Of ligt het aan de kwaliteit van de badmutsen?  Elke wedstrijd sneuvelen er wel 2…

Op naar zaterdag, dag 2 van het BJK.  Veel succes!