logo-tsz-wit-op-transparant-1.png
Temse Schelde Zwemmers
Deel de actie, voel de passie

Verslag BK

Het Belgisch Kampioenschap 15 jaar en ouder vond plaats in het Wezenbergzwembad in Antwerpen van 28 tot en met 30 juli.  Dit was het 3de weekend op rij dat er een delegatie van TSZ in dit zwembad terug te vinden was.

We beginnen het verslag met ‘the queen of the breaststroke’.  Anke werd 3 keer Belgisch Kampioen, namelijk op 50m, 100m en 200m schoolslag.  Drie nummers dit weekend, dus een afwerking van 100%.  Steeds met tijden heel dicht bij haar besttijden uit haar ‘jonge’ jaren.

Graag hadden we Kevin ‘king of the backstroke’ genoemd.  Kevin werd 3de op 100m en 200m rugslag.  Op 50m rugslag werd hij Belgisch Kampioen, dit in exact dezelfde tijd als een andere zwemmer.  Gezellig samen op de eerste plaats op het podium.  Ook voor Kevin waren er 3 nummers dit weekend en 3 keer podium.

Luna behaalde bij haar eerste deelname aan het Belgische Kampioenschap ‘bij de groten’ een bronzen medaille op haar favoriet nummer, namelijk 200m schoolslag.  Ze zwom dit weekend ook nog 100m schoolslag, 200m wissel, 50m schoolslag en 200m vrije slag.

Voor Farah waren er 5 nummers op deze 3 dagen.  Ze zwom 50m en 100m vrije slag, 50m en 100m schoolslag en 50m vlinderslag.  Met heel veel zin begon ze aan dit weekend.  Jammer genoeg voor haar geen besttijden, maar wel altijd heel dichtbij (soms echt maar een paar honderdsten van een seconde).  Goed gezind vertrok Farah naar huis, tijd voor vakantie.

Ook Thibeau kwam voor het eerst aan de start ‘bij de groten’.  Voor hem stond er 50m, 100m en 200m schoolslag en 200m en 400m wissel op het programma.  Hij zwom een besttijd op de iets langere nummers, namelijk 200m schoolslag en 200m en 400m wissel.

Gerben zwom een besttijd op alle nummers waar hij aan de start kwam.  Dit was het geval op 50m, 100m en 200m rugslag, 50m 200m vlinderslag en 200m wissel.  

Op de eerste dag was Vincent als trainer aanwezig.  Er was weinig plaats, maar toch een klein hoekje in het zwembad kunnen bemachtigen.  Benny was afgevaardigde en Nils kwam ‘fris, monter en volledig uitgeslapen’ het zwembad binnen.

Hilde was official voor de volledige 3 dagen.  Drie dagen zwemrechter, dus veel wandelen voor haar.

Op dag 2 bestond het trainersteam uit Vincent en Nils, was Benny afgevaardigde in de voormiddag en Hans in de namiddag.  

Op dag 3 waren Nils en Hans de volledige dag aanwezig.  Vincent en Benny keerden naar huis op het voor hun geschikte moment.

Ook al geraken niet alle TSZ-zwemmers tot in de finale of tot op het podium, TSZ blijft niet onopgemerkt.  Met Nils, Vincent, Benny en Hans (4 bodyguards) waren de zwemmers in goede en veilige handen.

Er was weinig sfeer op het Belgische Kampioenschap.  Enkel bij de estafettes was het lawaai immens.  Nochtans genoeg volk op de supporterstribune.  Lag het aan het niveau?  Aan de vele afwezigen (wegens WK en EYOF)?  Het kon ook aan de koffie liggen.  Het aanbieden van koffie aan trainers en afgevaardigden is een top idee, maar bijna de hele dag is de thermos leeg.  Dit heeft veel onnodig gebruik van bekers met 2 druppels koffie erin tot gevolg.

4 gouden medailles, 3 bronzen: hiermee kunnen de TSZ-zwemmers op vakantie vertrekken.

Tot volgend seizoen.

Zomercriterium 2024

Verslag Oostende

Nieuwe officials gezocht

Stage Oostende dag 7

Stage Oostende dag 6

Stage Oostende dag 5

Stage Oostende dag 4

Stage Oostende dag 3

Stage Oostende dag 2

Stage Oostende dag 1