logo-tsz-wit-op-transparant-1.png
Temse Schelde Zwemmers
Deel de actie, voel de passie

Verslag EYOF

Van 23 tot en met 29 juli nam Nore deel aan het EYOF in Maribor, Slovenië.

De week voor het vertrek werd ze op dinsdag- en donderdagvoormiddag in het topsportbad in Antwerpen verwacht voor trainingen met de andere deelnemers aan het EYOF.  Na de training op dinsdag werd de kledij uitgedeeld.  Ook al waren alle tassen gelabeld met de naam van de zwemmers, toch slaagde Nore er in om bijna met een verkeerde tas te vertrekken.  Tja, dat kan gebeuren als iedereen dezelfde zak met dezelfde kledij heeft…

Op zaterdag 22 juli was er dan nog een training met TSZ in Wachtebeke en in de namiddag werd ze op de luchthaven van Zaventem verwacht voor het vertrek van de hele Belgische delegatie.

Dag 1: laat aangekomen in Ljubljana, nog een paar uurtjes op de bus naar Maribor, eten en slapen.

Dag 2: op zondagochtend was er een 45 minuten durende zoektocht naar de eetzaal voor het ontbijt.  Deze teambuilding kwam de groepssfeer onder de Belgische zwemmers direct ten goede.  In de voor- en namiddag stond er een training op het programma en was er een kennismaking met het wedstrijdbad.

Dag 3: de eerste wedstrijddag.  Voor Sibe, Hans, Sofie en de rest van de meegereisde familie was het zoeken naar de ingang van het zwembad.  Toen we deze gevonden hadden, bleek het geen toegang voor supporters te zijn.  De ingang naar de supporterstribune was aan de achterzijde van het zwembad.  Via een achterdeur kwamen we daar terecht.  Er was weinig plaats, dus vlug gaan zitten was de boodschap.  Het was 7u.

Nore zwom op maandag de reeksen van de 100m vrije slag.  Start was voor haar om 9u41.  Ze behaalde een 15de tijd op 45 deelnemers in een nieuw persoonlijk record van 58.35.  Bij deze wedstrijden is het zo dat er per land maar één deelnemer naar de halve finale mag, dus Nore ging naar de halve finale met de 12de tijd.

Om 18u was er de start van de avondsessie. Om een zitplaats op de tribune te hebben, was je best om 15u30 aanwezig.  Het wachten namen we er graag bij.  Alle Belgische supporters probeerden samen te zitten, wat ook de groepssfeer onder de ouders ten goede kwam.
Om 18u07 begon Nore aan haar halve finale 100m vrije slag.  Ze zwom opnieuw een besttijd, namelijk 58.00 en behaalde zo een 13de plaats.  Geen finale voor haar op dit nummer.

Dag 4: in de voor- en namiddag stond er voor Nore een training op het programma en werd er gesupporterd voor de andere Belgische zwemmers.  ‘s Avonds kwam Nils samen met een vriend aan in Maribor, wat Nore ook weer wat extra vertrouwen gaf.

Dag 5: vroeg opstaan (elke dag, het was zeker geen vakantie), eten, de bus nemen en inzwemmen.

Om 9u48 waren er de series van 200m vrije slag.  Nore zwom met 2.06.03 een 9de tijd en dus opnieuw een halve finale voor haar.

Om 18u06 was er de halve finale.  Nore werd 3de in haar reeks en had de 6de tijd van alle deelnemers (2.05.05, dus besttijd), dus finale voor haar op dit nummer.

Dag 6: in de voormiddag was er rust.

Om 18u begon de avondsessie.  Om 18u57 was er de finale van 200m vrije slag voor Nore.  Ze zwom iets trager dan in de reeksen, namelijk 2.06.16 en behaalde een 7de plaats.

Dag 7 en 8: geen wedstrijden meer voor de Belgische zwemmers.  Het was tijd om uit te slapen, met de step op stap te gaan in Maribor, andere sporten te bekijken, pizza te eten en plezier te maken.  De laatste dag was er de slotceremonie.

Dag 9: na een heel korte nacht snel ontbijten en de bus op, het vliegtuig in en zo snel mogelijk naar Antwerpen om te supporteren voor TSZ.

Nore heeft veel geleerd, heel veel ervaring opgedaan tijdens haar eerste internationale wedstrijd en genoten van de groepssfeer.   Bedankt ook aan Hilde (trainster topsportschool) voor de begeleiding.  Een super dankjewel aan alle trainers van TSZ en aan de zwemmers van TSZ, want het is de verdienste van iedereen dat Nore het zo ver gebracht heeft.

Als ouders, broer, familie, supporters hebben we enorm genoten van de sfeer in en buiten het zwembad.  We genoten ook van de geleverde prestaties in het water, zowel van de zwemmers van Team Belgium als van de teams van andere landen.

Trots en super blij dit meegemaakt te hebben, konden we Slovenië verlaten.

Nogmaals heel erg bedankt aan iedereen van TSZ voor de steun, het supporteren van thuis uit en de vele berichtjes!