logo-tsz-wit-op-transparant-1.png
Temse Schelde Zwemmers
Deel de actie, voel de passie

Verslag regionaal criterium Sint-Niklaas

De eerste wedstrijddag van het nieuwe zwemseizoen 2023-2024 vond plaats in Sint-Niklaas.  TSZ nam met vooral de jongere zwemmers deel aan het Regionaal Criterium.  Ook voor de trainers Yash en Kevin was het allemaal nog een beetje nieuw.  We mochten ook enkele nieuwe gezichten verwelkomen.  Leuk jullie er bij te hebben, Amy en Inez.  Er was weinig onzekerheid te zien bij hun eerste wedstrijd voor TSZ.

Inez en Emilio zwemmen 200m wissel.  Puike prestatie van allebei.  Zij aan zij verbeteren ze hun tijd en behalen ze beiden een gouden medaille.

Bij de 100m rugslag behaalt Leonie brons, Bjarne zilver en Sibe goud.  Ook Maud, Nell, Amy en Leandro kwamen aan de start van de 100m rugslag.

Op de 400m vrije slag behaalde Maud de gouden medaille.  Voor Liam was het de eerste maal dat hij dit zwom, maar hij deed dat goed.  Nell, Wout en Daoud deden heel wat seconden van hun inschrijftijd.

Na een lange wedstrijd 400m vrije slag dames en heren (2u30 heeft het maar liefst geduurd) kwam 50m schoolslag.  Leonie, Amy, Jef (een bronzen medaille, maar al naar huis als de podiumceremonie was), Liam, Wout, Bjarne, Daoud, Sibe en Leandro (1ste plaats) verbeterden hun tijden.  Ze hebben allen laten zien dat de honger naar wedstrijden groot is, al was Bjarne bij de start soms iets te gretig.

De laatste wedstrijden van de dag waren 4x50m wissel voor jongens en meisjes.  De teamspirit was top bij de TSZ-aflossingsploegen.

Nell (rug), Amy (schoolslag), Maud (vlinderslag) en Leonie (vrije slag) behaalden een 3de plaats in de open categorie.

Sibe (rug), Daoud (schoolslag), Leandro (vlinderslag) en Bjarne (vrije slag) behaalden een gouden medaille in de categorie 11-13 jarigen.

Fier op ons jonge team keren we huiswaarts.

Els en Sofie waren official, Kirsten deed haar eerste stage voor official.  Hans was enkel aanwezig om de gemiddelde leeftijd naar boven te halen.

Elodie, geblesseerd aan de rug, kwam supporteren.  Hopelijk een spoedig herstel.

Ook Niene, Leni en Nore kwamen de wedstrijdsfeer opsnuiven en supporteren.

We hadden ook een serieuse TSZ-delegatie op de tribune.

Tot slot:

  • zwemmers die arriveren met traantjes, vertrekken met een grote smile terug naar huis.  
  • zwemmers die op de 400m vrije slag 50m te veel zwemmen: geen erg, maar zo duurt de wedstrijd nog langer.
  • zwemmers die heel wat leren op een wedstrijd: sommigen komen dan pas te weten wie er eigenlijk allemaal bij TSZ is aangesloten of waarom sommigen niet meer elke training aanwezig zijn.

Plezier gegarandeerd bij TSZ.

Het was een geslaagde eerste wedstrijddag.  Laat ons zo verder doen de rest van het seizoen!