logo-tsz-wit-op-transparant-1.png
Temse Schelde Zwemmers
Deel de actie, voel de passie

Verslag Memorial Anteunis

Op 21 en 22 oktober was er Memorial Anteunis in Lago Rozebroeken in Gent.

Op de eerste dag was het sprintjes-dag voor TSZ. 

50m schoolslag, 50m vrije slag, 50m vlinderslag en 50m rugslag, alles snel na elkaar.  Er was geen tijd om te wisselen van badpak of zwembroek.  Zwemmers konden heel even loszwemmen tussen de wedstrijden en uitrusten kon in de oproepkamer.

Wie zich bij de snelste 8 van zijn of haar leeftijdscategorie zwom, mocht op zondag aantreden in dat nummer.  Uiteindelijk werden er 20 finaleplaatsen behaald door TSZ, finales die plaatsvonden op zondagnamiddag.

Hierbij een opsomming van wie finale had:

 • Emma-Louise: 50m schoolslag, 50m vrije slag, 50m vlinderslag en 50m rugslag – 4 op 4 dus.
 • Leandro: 50m schoolslag,  50m vlinderslag en 50m rugslag.
 • Bjarne: 50m schoolslag, 50m vrije slag en 50m rugslag.
 • Thomas: 50m vlinderslag en 50m rugslag.
 • Gerben: 50m vlinderslag.
 • Niene: 50m rugslag.
 • Leni: 50m rugslag.

Niene en Leni zwommen op Memorial Anteunis hun tweede wedstrijd voor TSZ.

Nore behaalde ook 4 op 4 wat de finales betrof, maar aangezien zij op zondag op stage vertrok, moest ze noodgedwongen forfait hiervoor geven.

De 400m vrije slag liet TSZ aan zich voorbij gaan, waardoor er voor iedereen een lange middagpauze was.

Na deze verdiende pauze stond er een 100m schoolslag, 100m vrije slag, 100m vlinderslag en 100m rugslag op het programma.  De FINA-punten waren hier van belang, want zo konden de zwemmers zich plaatsen voor een finale 200m wissel op zondag.

Om de eerste dag af te sluiten was er nog een aflossing in Australian Style.  Zwemmen, uitkijken en nadenken, dus, want bij dergelijke aflossing vallen de laatste teams af.  Wie bij de laatste 3 teams overblijft, moet zo dus 4 keer kort na elkaar zwemmen.

Ons jongste team (leeftijdscategorie 11-14 jaar) bestond uit Charlotte (rug), Leandro (schoolslag), Leni (vlinderslag) en Thomas (vrije slag). Ronde 1 en 2 hebben ze overleefd, bij ronde 3 gingen ze er jammer genoeg uit.

Ons oudste team (leeftijdscategorie 15-17 jaar) begon met Nore (rugslag), Thibeau (schoolslag), Gerben (vlinderslag) en als laatste Luna (vrije slag).  Dit team overleefde alle voorronden.  In de finale met 3 teams zetten ze een sterke prestatie neer en behaalden uiteindelijk een zilver medaille.

Nell, Daoud, Klaas, Liam, Sibe, Irem, Thibeau, Leonie, Elodie en Amy hadden we nog niet vermeld.  Jammer genoeg behaalden ze geen finaleplaats, maar ze hebben zeker en vast sterk gepresteerd.  Wout moest geblesseerd forfait geven.

Emilio was op zaterdag een hele dag supporter.  In de namiddag kreeg hij gezelschap van Inez.

Els, Mieke, Sofie, Hilde en Franky waren de officials van dienst.

Op de tweede dag van Memorial Anteunis was er geen Nils, Vincent of Kevin te bespeuren.  Yash en Hans mochten samen een poging doen om alles gesmeerd te laten verlopen.  Yash heeft dat heel goed gedaan en mocht fier en met opgeheven hoofd naar huis vertrekken op zondag.

Op deze dag stond er 200m schoolslag, 200m vrije slag, 200m vlinderslag en 200m rugslag op het programma.  Opnieuw geen medailles te verdienen, wel FINA-punten om in de finale van 200m wissel terecht te proberen komen.

Na deze 200 meters stond er een 400m vrije slag voor de 9- en 10-jarigen op het programma.  Hier was er een dubbele poging om het clubrecord te verbreken.  Wat een spannende wedstrijd.  Zij aan zij, elkaar het vuur aan de schenen leggen en zeker niet opgeven.  Emilio slaagt in zijn poging, Inez kwam net een seconde tekort.

Iedereen kan even pauzeren, terwijl Hans vol spanning afwachtte tot wanneer de finales 200m wissel werden afgeroepen.  Het is immers zo dat er op voorhand weinig zicht is op de eventuele deelnemers aan deze wedstrijd.

Emma-Louise en Leandro behaalden de finale 200m wissel bij de 11-12 jarigen.
Omdat Emma-Louise al 4 finales zwemt en trop te veel is, werd er beslist om voor haar forfait te geven voor de 200m wissel.
Charlotte en Thomas behaalden de finale 200m wissel bij de 13-14 jarigen.

Uitslag finales: 

 • Leandro: 1ste op 50m schoolslag, 3de op 50m vlinderslag.
 • Emma-Louise: 2de op 50m rugslag.
 • Leni: 2de op 50m rugslag.
 • Bjarne: 2de op 50m rugslag.

Nell (200m rugslag) en Daoud (200m schoolslag) behaalden hun eerste BJK-limiet ooit.  Proficiat!

Eveneens een dikke proficiat aan de overige TSZ-zwemmers voor het behalen van BJK-, BK- en open BK-limieten.

De officials op zondag waren Els, Mieke, Geert Bisback en Franky (allen volledige dag) en Sofie en Philippe (voor DZO, maar ook een stukje TSZ) enkel voor de finales.

In het verslag van het provinciale kampioenschap waren we de clubrecords vergeten vermelden.  Nore zwom in Ronse een clubrecord op 50m, 200m en 400m vrije slag, alsook op 100m en 200m rugslag. Ook Kevin, Gerben, Thibeau, Thomas (4x50m vrije slag heren open), als Charlotte, Elodie, Leni, Irem (4x50m wissel 13-14 jaar) en Charlotte, Sibe, Leni en Thomas (4x50m vrije slag 13-14 jaar gemengd) behaalden daar in Ronse een clubrecord.

Op Memorial Anteunis was er een clubrecord voor Leandro (50m schoolslag) en Nore (50m vrije slag en 50m rugslag).

Op zaterdagmorgen voor een wedstrijd, rijdt Els al eens graag de helft van Belgi√ę rond.  Even moeten wachten op personen die zich overslapen hebben, stond die ochtend ook op haar programma.  Maar ze was op tijd!

Thomas blesseerde zich in de nek bij het inzwemmen voor de finales.

De witte polo’s van TSZ gaan heel het team rond.  Wegens te klein, gebrek aan, kwijt of vergeten werden de polo’s regelmatig gewisseld.  Hoog tijd voor nieuwe kledij.

Het was al weer een weekend met veel tijdsverbeteringen, besttijden, clubrecords en limieten door gemotiveerde zwemmers.

Bedankt aan de supporters op de tribune.

Nu is het enkele weken verder werken op training, want eventjes geen wedstrijden.  De eerst volgende wedstrijd is het Open BK op 11-12 november en de week daarna ofwel Nijlen ofwel VJK Korte Baan in Diksmuide!

Keep up the good work!

Zomercriterium 2024

Verslag Oostende

Nieuwe officials gezocht

Stage Oostende dag 7

Stage Oostende dag 6

Stage Oostende dag 5

Stage Oostende dag 4

Stage Oostende dag 3

Stage Oostende dag 2

Stage Oostende dag 1