logo-tsz-wit-op-transparant-1.png
Temse Schelde Zwemmers
Deel de actie, voel de passie

Verslag ALGT Diamond Cup

Op zondag 26 november vond de ALGT Diamond Cup plaats.

Een wedstrijd in ons “eigen” VITA Scheldebad op zondag, dus we maakten op zaterdagavond het zwembad al wedstrijdklaar.  Heel wat helpers, jong en ouder(s) staken graag een handje toe.  Spandoeken, stoelen, computers plaatsen, wedstrijdborden hangen, banen leggen, er dient heel wat te gebeuren om het zwembad in orde te krijgen voor de wedstrijden.

De kabels en andere benodigdheden voor de elektronica van de borden waren evenwel zoek geraakt.  Overal gezocht, in  elk hoekje, de kelder en de zolder, de fitness…  Nergens was de bak met dit materiaal terug te vinden.  Na een beetje heen en weer getelefoneer bleek dat deze bak nog in Middelkerke stond.  Onze redding was de dochter van Luc, die op terugweg van de zee was en dit kon gaan ophalen in het zwembad van Middelkerke.  Heel erg bedankt!  Ook een welgemeende dankuwel voor alle helpende handen en sponsors dit weekend.

We mochten 4 nieuwe zwemmers welkom heten in de competitiegroep: Fleur, Aude, Malik en Amélie.  Alle 4 hebben ze sterk gepresteerd op hun eerste wedstrijd.  Hopelijk hebben ze er van genoten en maken ze verder deel uit van Team TSZ, dat er steeds jonger op wordt (of wij een beetje ouder).

Er zijn ook door de andere zwemmers weer heel sterke prestaties geleverd.  Clubrecords en persoonlijke besttijden sneuvelden, limieten werden behaald.  Te veel om allemaal op te noemen.

Dit waren de TSZ-zwemmers op deze wedstrijd:

 • dames: Nell, Leonie, Esra, Emma-Louise, Irem, Niene, Leni, Charlotte, Amy, Inez, Amélie, Elodie, Farah, Fleur, Aude en Nore.
 • heren: Wout, Klaas, Liam, Jef, Leandro, Daoud, Bjarne, Sibe, Emir, Thomas, Thibeau, Gerben, Kevin , Malik en Emilio.

Aanwezige trainers waren Nils, Vincent, Kevin en Yash.  Kevin had een dubbele job, want hij nam zelf ook als zwemmer deel aan de wedstrijden.  Hans had als afgevaardigde een drukke zondag.

In de voormiddag stond er 200m vrije slag, 100m schoolslag, 200m rugslag en 100m vlinderslag op het programma.  Voor de eendjes was er 200m wisselslag.  Zowel Inez als Emilio behaalden hier de eerste plaats.

Daarna was er nog aflossing, 4x50m wissel gemengd. TSZ kwam met 3 teams aan de start:

 • team 3: Leni, Irem, Thomas en Sibe.
 • team 2: Gerben, Leandro, Emma-Louise en Charlotte.
 • team 1: Kevin, Thibeau, Farah en Nore.

In de namiddag kregen de zwemmers 100m vrije slag, 200m vlinderslag, 200m schoolslag en 100m rugslag voorgeschoteld.  Voor de eendjes stond er 100m vrije slag op het programma.  Inez en Emilio behaalden een eerste plaats, Fleur werd 3de en Aude 6de.

Na een korte pauze was er 4x50m vrije slag gemengd.  Ook hier startten er weer 3 teams met TSZ-zwemmers:

 • team 3: Irem, Emma-Louise, Sibe en Thibeau.
 • team 2: Gerben, Emir, Leni en Charlotte.
 • team 1: Kevin, Thomas, Farah en Nore.

Net als in de voormiddag heel wat onuitgegeven teams bij TSZ.  De strijd was hard, de spanning hoog, de prestaties super.

Er was heel wat verbondenheid tussen de teams.

Maar zoals altijd: save the best for last.

De Australische aflossing: wissel zowel voor de heren als de dames.

Het leuke hieraan is dat iedereen zowel rugslag, schoolslag, vlinderslag als vrije slag zwemt.  De volgorde van de zwemmers mag wisselen bij elke slag.

AZL had één zwemster te kort om te kunnen deelnemen.  Emma-Louise ging graag op de uitnodiging in om samen met hen deel te nemen aan deze aflossing.

Officieel is dit wedstrijdgedeelte niet, wel enorm tof om als toeschouwer mee te maken.  Voor de zwemmers soms iets minder leuk, want wel zwaar voor wie tot de finale in de race blijft.  Dat wilt zeggen dat die zwemmers kort na elkaar 5 keer zwemmen.  De eerste 2 zwemmers geven alles, de andere 2 zwemmers kijken uit om niet af te vallen.

Team TSZ Dames: Charlotte, Farah, Leni en Nore.  De damesploeg eindigde als 3de in deze Australische aflossing.

Team TSZ Heren: Kevin, Gerben, Thibeau en Thomas.  De heren eindigden op de 2de plaats.

Geen medailles, die zijn er enkel voor de 9-10 jarigen.  Het is punten tellen en de uitslag afwachten.

We vermelden de top 10-plaatsen voor de zwemmers van TSZ:

 • meisjes 11-12 jaar: Niene – 1ste plaats, Leonie – 3de plaats, Emma-Louise – 4de plaats, Maud – 6de plaats.
 • jongens 11-12 jaar: Leandro – 1ste plaats, Bjarne – 2de plaats.
 • meisjes 13-14 jaar: Charlotte – 5de plaats, Leni – 6de plaats.
 • jongens 13-14 jaar: Thomas – 3de plaats, Sibe – 7de plaats.
 • dames 15-16 jaar: Nore – 1ste plaats.
 • heren 15-16 jaar: Gerben – 10de plaats.
 • dames 17+ : Farah – 10de plaats.
 • heren 17+ : Kevin – 1ste plaats.

Een envelop met een geldprijs was er voor de eerste 3 per categorie.  Deze prijs werd uitgedeeld door onze sponsor, ALGT.

Hans mocht ook het podium op, want TSZ behaalde een 3de plaats in het clubklassement.

Onze zwemmers hebben nu een paar weken zonder wedstrijd en kunnen hun dus, tussen de trainingen door, ten volle focussen op de examens.

De eerstvolgende wedstrijd is terug in ons eigen zwembad, namelijk de Laatste Kans op 23 december.