logo-tsz-wit-op-transparant-1.png
Temse Schelde Zwemmers
Deel de actie, voel de passie

Verslag VJTC

Op 26, 27 en 28 januari vond in het Wezenbergzwembad in Antwerpen de Vlaamse Jeugd Talent Challenge plaats.

Een lekker warm weekend Antwerpen stond ons op te wachten.  De kou trotseren hoefden we hier niet te doen.  Het vocht dat we verloren, werd aangevuld in de coachcorner.  Koffie en water was beschikbaar, Zebra-koeken en rijsttaartjes brachten we zelf mee.  Nogmaals bedankt aan de organisatie.  De gezellige aankleding van het zwembad was nog steeds aanwezig van de vorige weekends, alleen waren de makkelijke VIP-stoeltjes spijtig genoeg verdwenen.
VJTC: wie bij de beste 48 zwemmers van zijn/haar leeftijdsjaar behoort op de 400m vrije slag en 200m wisselslag mag deelnemen.  De deelnemers strijden in een eigen rangschikking voor de beste 8 en voor het clubklassement.

Dag 1

Bjarne en Sibe verbeterden op 100m rugslag hun tijd in 50m-bad.  Ook Emma-Louise zwom 100m rugslag, net als Leni die net boven de limiet-tijd van High Hopes I eindigde.

Bij 400m vrije slag behaalde Bjarne een besttijd en zwom Sibe onder de 5 minuten in 50m-bad.  Irem verbeterde haar groot bad tijd.

Bij de 100m schoolslag zwom Leandro een besttijd, terwijl Irem en Emma-Louise hun tijd in 50m-bad verbeterden.

Nils had voor één keer een rustige vrijdag.  Vincent kwam rechtstreeks van het werk met de moto, dus geen file voor hem.  Kevin was al vroeg aanwezig in Antwerpen.  Er waren 3 tevreden trainers na de eerste dag.

Hans was als eerste TSZ-lid aanwezig om de “kampplaats” voor het weekend te vrijwaren van indringers.  Els, Mieke en Franky waren officials van dienst.

TSZ eindigde na deze eerste dag op plaats 8 in de voorlopige tussenstand van het clubklassement.

Dag 2

TSZ mocht al snel vol aan de bak.

200m wisselslag: Bjarne zet de toon en verbeterde zijn tijd in 50m-bad met 18 seconden.  Leandro (2 seconden) en Sibe (8 seconden) volgden zijn voorbeeld.  

200m vrije slag: Emma-Louise deed 7 seconden van haar tijd in groot bad, Leni 4 seconden.  Ook Irem kwam aan de start van dit nummer.

Dan is het eindelijk ook aan de jongste deelnemers (11-12 jaar).

100m vrije slag: Klaas, Jef en Emilio behaalden een besttijd.

400m vrije slag: Inez zwom 25 seconden sneller dan haar tijd in groot bad en dit ondanks de zenuwen.  Leonie verbeterde haar tijd met 10 seconden, Niene met 16 seconden.

200m rugslag: Bjarne deed 29 seconden van zijn tijd in groot bad, Sibe was 10 seconden sneller dan de laatste keer dat hij dit in groot bad had gezwommen.
50m vlinderslag: Emilio schoot als een raket vooruit en tikte aan in 36 seconden en  66 honderdsten.

100m vlinderslag: Jef had dit nog nooit in 50m-bad gezwommen, net als Klaas.  Voor Klaas was het net iets te ver om tot een goed einde te brengen.

Middagpauze… Altijd leuk om te zien wie wat eet, geen tijd heeft om te eten, wie er iets laat vallen, wie zijn geopende pot/doos met eten gewoon laat open staan.  
Er zijn nochtans geen kabouters aanwezig om op te ruimen.  Ach ja, daar hebben ze Hans voor.  Wat zou die zich anders vervelen 3 dagen lang…

Ondertussen hadden Nils, Vincent en Yash hun buikje rond gegeten in Colmar.  Net op tijd waren ze terug voor het inzwemmen.

100m rugslag: Inez en Niene zwommen een besttijd, Leonie deed 3 seconden van haar tijd in 50m-bad.

100m vrije slag: Leandro en Bjarne zwommen een besttijd, Sibe deed 5 seconden van zijn tijd in groot bad.

100m vlinderslag:  Irem zwom 2 seconden sneller dan haar besttijd in groot bad, Leni zwom een besttijd.

200m wisselslag: Klaas, Jef en Emilio laten deze keer jammer genoeg geen tijdverbeteringen noteren.

50m vlinderslag: Inez zwom een tijd van 34 seconden en 50 honderdsten na een zeer spannende race.

100m vlinderslag: Niene behaalde een besttijd, Leonie zwom 9 seconden sneller dan haar besttijd in 50m-bad.

200m schoolslag: Leandro zwom een besttijd na een sterke prestatie en was de snelste van de 13-jarige jongens op dit nummer.

Drie ‘dik’ tevreden coaches na deze tweede dag.  Yash en Vincent waren aanwezig tot het einde.  Nils was al iets vroeger vertrokken om thuis wat van de rust te genieten.

Ook Hans bleef tot het einde: wat opruimen, bedjes en stoeltjes opvouwen en omhoog zetten.

Op zaterdag waren Kirsten, Mieke, Els en Franky van de partij als official.  Philippe behoorde tot de crew van de zwemfed.

Dag 2 eindigde TSZ op een voorlopige 4de plaats in het clubklassement.  Iedereen heeft hier zijn steentje toe bijgedragen.  Goochelen met seconden, daar waren ze op deze 2de dag goed in, net als in spelletjes op de GSM spelen (dit leren ze trouwens ook van Vincent en Yash).  Maud was op zaterdag aanwezig tussen de zwemmers als supporter.  Hopelijk kan je snel weer in het water, Maud!

Dag 3

Op deze zondag wilde Sibe per sé heel vroeg aanwezig zijn in het zwembad.  Alle stoeltjes en bedjes wilde hij open zetten, voor de andere zwemmers van TSZ arriveerden.

Klaas moest helaas forfait geven voor deze dag wegens oorpijn.

De dag begon met 200m wisselslag voor de meisjes.  Emma-Louise, Irem en Leni verbeterden alle 3 hun besttijd in 50m-bad.

Leandro (17 seconden), Bjarne (12 seconden) en Sibe (11 seconden) deden hun na op de 200m vrije slag.

100m vrije slag: Leonie zwom een besttijd, Inez en Niene zwommen een sterke wedstrijd.

400m vrije slag: Jef verbeterde zijn tijd met 11 seconden, Emilio eindigde net onder zijn besttijd.

200m rugslag: Emma-Louise zwom een besttijd, maar bleef net boven de limiettijd voor High Hopes I, net als Leni op vrijdag. Jammer…

100m schoolslag: Inez zwom een besttijd, Leonie en Niene gingen onder hun besttijd in 50m-bad.

Middagpauze…  Elke deelnemer zwom 6 wedstrijden dit weekend.  Bjarne was er op de middag klaar mee en vertrok naar huis.  In de namiddag moest er nog hard gestreden worden.  De klassementen waren voorlopig opgemaakt en zeer snel online te zien.

De spanning liep op.  Ga ik mijn nieuw wedstrijdpak aandoen of toch maar niet?  Eindig ik bij de beste 8 of net niet?  Kom ik op het podium of niet?
Er stond nog veel op het spel voor het jonge team van TSZ.  Trainers, ouders en zwemmers volgden alles 3 dagen via WhatsApp.

100m rugslag: Emilio zwom een besttijd, terwijl Jef zijn tijd in groot bad verbeterde.

100m vrije slag: Irem, Emm-Louise en Leni verbeterden hun 50m-bad tijd.

200m wisselslag: Leonie (10 seconden), Inez (11 seconden) en Niene (10 seconden) deden een pak beter dan hun vorige groot bad tijd.

100m schoolslag: Emilio kwam hier aan de start, Jef zwom een besttijd.

Leandro mocht het weekend afsluiten met 400m wisselslag.

TSZ eindigde na deze 3 dagen op een knappe 5de plaats in het clubklassement en dit met 62 teams.  Superfier zijn we op de geleverde prestaties van “onze troepen”.

Het podium na 3 dagen alles gegeven te hebben:

  • Inez: eerste plaats (3x1ste, 1x2de, 1x3de en 1x 7de).
  • Emilio: tweede plaats (3x2de, 1x4de, 2x11de).
  • Niene: derde plaats (1x1ste, 1x2de, 1x4de, 1x5de en 1x8ste).
  • Leni: zevende plaats.

Voor iedereen was er hetzelfde trofeetje.  We zien ze allemaal wel lachen, maar toch ook een beetje triest kijken.  Een mooie medaille was voor de eerste 3 van elk leeftijdsjaar wel op zijn plaats geweest.  Of een andere kleine attentie die het verschil maakte tussen de eerste 3 en de anderen van top 8…  Suggesties zijn al doorgegeven aan de organisatie.

Niene zwom op zaterdag een selectie voor High Hopes I op de 400m vrije slag (voor seizoen 2024-2025).  Proficiat!

Nils, Kevin, Yash,  Hans, Mieke, Els en Franky hadden weer genoten van een fijn dagje Antwerpen.

Ignace en Veerle (zus van Els) waren op zondag als helpende handen aanwezig bij de zwemfed-crew.

Bedankt supporters, op de tribune en thuis.

Elke zwemmer heeft een doel.  Zich amuseren in en naast het water is heel belangrijk.  Verwachtingen inlossen is niet aan iedereen gegeven.  Maar wees trots, op welk niveau er ook gepresteerd wordt!

Irem, Inez, Emma-Louise, Leonie, Leni, Niene, Emilio, Jef, Klaas, Bjarne, Leandro en Sibe: bedankt voor het fijne weekend!

Het foto verslag kan u hier vinden:

https://photos.app.goo.gl/zMwDaqxqzBHVqmqP8

https://photos.app.goo.gl/zjCbG3ph6y7yhyQTA

https://photos.app.goo.gl/s3SCQcT9LRG6PtWV6