logo-tsz-wit-op-transparant-1.png
Temse Schelde Zwemmers
Deel de actie, voel de passie

Verslag Mega Swim Meet

Op 2 en 3 maart vond Mega Swim Meet plaats in Lago Rozebroeken in Gent.

De zaterdagvoormiddag was gereserveerd voor de lange afstand.  Met 800m vrije slag voor de meisjes begon een lange dag. 

Vincent nam plaats in de publiekstribune om van daaruit de zwemmers te coachen.  Kevin en Hans bleven aan de andere zijde staan.  Het was eigenlijk wel een drukke voormiddag.  Tijden noteren aan de lopende band, zeker als er 2 of 3 zwemmers van TSZ tegelijk aan de beurt waren.  Maud, Leoni en Nell (serie 4), Emma-Louise en Amy (serie 5), Niene, Leni en Elodie (serie 6), Irem (serie 7) en Charlotte (serie 8).  Bijna elke zwemster verbeterde de vooropgestelde tijd.  Kevin zag dat het goed was en glunderde, want zijn berekeningen zaten er steeds krtbij.

Vervolgens was het de beurt aan de jongens voor 1500m vrije slah.  Saai?  Nee, hoor, prachtig om te zien hoe onze jongens er voor gingen en karakter toonden.  Daoud, Sibe, Thibeau, Thomas en Gerben leverden sterk werk.  Volgende keer is het ook de beurt aan Leandro en Bjarne, die nu jammer genoeg geschrapt waren omwille van te veel deelnemers.

De middagpauze was kort, heel kort.  Kevin had een afspraak, dus Vincent en Hans bleven achter.  Niet getreurd, want samen hebben ze volume genoeg om de kar te trekken.  De zwemmers kregen wel versterking van de zwemmers van Yash.

100m rugslag: de eerste keer voor Margot en Amélie, voor Inez, Leonie en Leni is dit ondertussen al een koud kunstje.

400m vrije slag:  voor Liam en Malik een eerste keer deze afstand, in een 50m-bad.  Klaas verbeterde zijn tijd met 33 seconden.  Thomas en Thibeau hadden  nog wat energie over voor dit nummer, al was het bij Thibeau net iets meer als bij Thomas, die met een lichte pijn zwom.

200m wissel: Nell, Maud, Amy, Elodie en Charlotte hadden ook nog wat krachten na die lange afstand van de ochtend, Emma-Louise, Leni en Irem net iets minder.

100m schoolslag: Emilio, Bjarne, Sibe, Nell, Niene, Leonie en Amy kwamen aan de start van dit nummer.

100m rugslag: Malik en Liam mochten proeven hoe dit voelt in een 50m-bad.  Klaas en Leandro scherpten hun tijd wat aan.

100m vlinder: Emilio (voor het eerst in 50m-bad), Daoud, Bjarne, Sibe, Niene, Maud, Elodie, Inez, Emma-Louise en Irem kwamen hier aan de start.  Voor enkelen was de “swung” wat weg na al een lange dag.

200m wissel: dit nummer was er voor Leandro, Daoud, Thibeau en een pijnverbijtende Thomas.

400m vrije slag: Margot en Amélie zwommen voor het eerst deze afstand.  Veel te vroeg hadden ze hun pak al aan en hun badmuts op.  Een goede leerschool, maar wel hun uiterste best gedaan, net als Leni, Charlotte en Irem.

Einde van de eerste dag en de balpen is leeg.

Charlotte en Leni waren jarig.  Een 800m vrije slag, 200m wissel en 400m vrije slag kon wel tellen als verjaardagscadeau van de trainer.  De nieuwe knuffel van Leni heeft ondertussen elk hoekje van het zwembad gezien.
Ondanks hun jonge leeftijd zijn er toch al stramme spieren.  Hoe zou dit komen?

TSZ had ook heel wat officials mee vandaag (wat nodig is voor die lange afstand): Kirsten, Els, Philippe, Franky, Hilde (kamprechter), Geert Bisback en Sofie.

De uitslagen van de eerste dag:

  • 800m vrije slag: Niene – 1ste, Leonie – 2de, Emma-Louise – 3de .
  • 100m rugslag: Inez – 1ste, Leni – 2de.
  • 400m vrije slag: Thomas – 2de.
  • 200m wissel: Emma-Louise – 1ste, Leandro – 2de, Leni – 2de, Thomas – 3de, Amy – 3de.
  • 100m schoolslag: Leonie – 1ste, Niene – 2de, Emilio – 2de.
  • 100m vlinder: Emilio – 1ste, Inez – 1ste, Irem – 3de, Niene – 3de, Maud – 2de, Emma-Louise – 3de.

Een overzichtje van de uitslag van zondag.  Nils was eenzaam en alleen als trainer aanwezig (gelukkig had hij een overlevingspakket mee).  Sofie was official, Hilde kamprechter en Franky nam een examen voor starter af.  Engin was in de voormidag afgevaardigde.

  • 100m rugslag: Gerben – 1ste.
  • 200m schooslag: Thibeau – 2de.
  • 200m wissel: Gerben – 3de.
  • 200m rugslag: Charlotte – 2de.