logo-tsz-wit-op-transparant-1.png
Temse Schelde Zwemmers
Deel de actie, voel de passie

Verslag ARSC Eeklo

Op 1 april (nee, het was geen grap) vond in Eeklo het “All Round Swimming Championship” plaats.

Na een weekend met wedstrijd in Nederland, waar de tribunes enorm zijn met weinig toeschouwers, is het nu weer in België te doen.  Kleine tribune, maar propvol supporters.  Als er daar ééntje zweetvoeten heeft, weet iedereen het.

Kevin en Yash staan of zitten aan de zonnige zijde van het zwembad.  Sofie, Kirsten, Els en Philippe mogen zich een dagje concentreren als official aan de waterkant.  Geert had stage als kamprechter en Franky was van dienst als examinator.  Hans hield zich vandaag een beetje op de achtergrond, aangezien hij het vorige weekend genoeg in de “spotlight” had gestaan.

Onze eendjes Fleur en Aude kwamen in de voormiddag aan de start van 200m wisselslag en er was na het middagdutje een 400m vrije slag voor hen.  Voor beide jonge dames was het eens een verdere afstand.  De 200m wisselslag bleek nog iets te moeilijk om tot een goed einde te brengen.  De 400m vrije slag was een koud kunstje.  Fleur eindigde op deze afstand op de 3de plaats, Aude werd 4de.  Heel raar was dat de eerste en tweede plaats op het podium werd ingenomen door jongens.  Een gemengd podium dus, of was het toch een aprilgrap?  Blijkbaar niet, maar dit hadden we eigenlijk nog nooit meegemaakt.

Met Malik (geblesserd) en Amy (ziek) die afwezig waren, bleven er nog 17 andere TSZ-artiesten over.  Deze zorgden voor een heel pak persoonlijke besttijden.  Hard werk rendeert.  Zelfs Gerben en Thibeau halen een 4 op 4 aan besttijden in de reeksen, wat niet zo evident is.  Onze jongere deelnemers hebben nog heel wat marge om te groeien en tijden te verbeteren, maar blijkbaar zitten ook onze “oudere” zwemmers in een goede flow.
Een wedstrijd zonder medailles, wie finale haalt kan geld verdienen.  Regels om de finale te halen: de 4 verschillende slagen zwemmen met 2x50m, 1x 100m en 1x 200m en zich dan plaatsen  bij de beste 8 zwemmers per leeftijdscategorie, op basis van FINA-punten.

De finalisten van TSZ: Niene (2de), Leonie (3de), Inez (4de), Jef (2de), Emilio (4de), Leni (4de), Emma-Louise (7de), Sibe (4de), Leandro (6de); Bjarne (8ste), Thomas (2de), Thibeau (3de) en Gerben (4de).

Amélie, Nell, Elodie en Daoud zwommen enkel de 4 wedstrijden tijdens de reeksen, maar met mooie tijden.

Enkele weetjes:

  • er is één zwemmer die liever wat langer op de blok blijft staan om zo de start van de andere zwemmers in de reeks te observeren.
  • er is één zwemmer die doodleuk een wafel gaat kopen tijdens de podiumceremonie, in zwembroek en bloot bovenlichaam- slippers of schoenen is niet nodig, maar ja, alles voor een wafel van papa.
  • er is één zwemmer die het prijzengeld aan de trainers wou schenken, zodat die ook een wafel konden kopen (was de uitleg).

Ach ja, hoe saai zou het zijn zonder onze buitenbeentjes.  Love Team TSZ!
Tijdens de paasvakantie een paar extra trainingen om zo toe te werken naar het Open BK in Antwerpen, waar ook weer heel wat TSZ-ers aan de start staan!