logo-tsz-wit-op-transparant-1.png
Temse Schelde Zwemmers
Deel de actie, voel de passie

200m van Hoogstraten

Op zondag 5 mei nam TSZ voor het eerst deel aan de 200m van Hoogstraten.  Het was ook de eerste deelname in Hoogstraten ooit.

Om de exacte locatie van het zwembad te vinden, was het voor sommigen zoeken geblazen.  Ook de schrijvers van dit verslag waren even het noorden kwijt, net zoals de GPS.  Het was dus lachen aan de ingang van de Sportoase.

Eenmaal binnen moeten verplicht de schoenen uit.  Wie dan zijn sokken aanhoudt, maakt ze natuurlijk nat.

Het zwembad ziet er ‘mini’ uit, alhoewel het zeker 25m is, met 6 brede banen.  Weinig plaats aan de zijkant voor de zwemmers en de coaches.  Het is gezellig vertoeven, zo dicht bij elkaar aan de zonnige zijde van het bad.  Blauwe plekken en blauwe tenen kregen we gratis tijdens de wedstrijd.  Vooral na de pauze had de zwemrechter aan onze zijde veel plaats nodig.  De vrouw was niet meer van de jongste, maar kon flink haar “mannetje” staan.

Er waren veel podiumplaatsen op deze zondag voor TSZ.  De leukste plaatsen waren toch voor de winnaars van de 200 meters.  Deze zwemmers kregen naast een medaille ook nog een bakje verse aardbeien als beloning.   Dit werd zeer gesmaakt door jong en oud.

De aflossingsploeg van de jongens (Thibeau, Gerben, Sibe en Thomas) kreeg elk een bakje.  Onze damesploeg (Nore, Sam, Leni en Irem) kwamen hier net iets te kort om op het hoogste schavotje plaats te nemen.

Clubrecords werden er zondag gezwommen door de twee aflossingsploegen, door Leni (200m schoolslag), Sam (50m vlinder) en Nore (50m schoolslag).

Nils was trainer van dienst, Hans mocht aan zijn zijde staan.  Ellen (mama van Sam), Sofie en Philippe hadden de eer om de wedstrijd als official vlot te laten verlopen.  De supporters waren ook talrijk aanwezig en zagen dat het goed was.

De Whatsapp-groep na zo’n wedstrijd is altijd leuk om te volgen: wie heeft iets te weinig mee, wie iets te veel, wie is iets kwijt of wie heeft wat achtergelaten?

Tot in Oostende!

https://photos.app.goo.gl/mvUwXjMUVaX9whF87