logo-tsz-wit-op-transparant-1.png
Temse Schelde Zwemmers
Deel de actie, voel de passie

Stage Oostende dag 3

Net zoals de dag ervoor werden de zwemmers al vroeg gewekt. Om 6u45 stipt stonden Yash en Lotte klaar aan de kamers om iedereen uit bed te halen. Zoals zo vaak verliep de tweede nacht veel soepeler dan de eerste en dat was ook op de gezichten van de kinderen te zien. Met nieuwe energie schoven ze de voetjes onder tafel aan het ontbijtbuffet.

Na rijkelijk te hebben gegeten was het tijd voor de eerste en enige training van de dag. Onder begeleiding van de stralende ochtendzon stapten de stagegangers naar het zwembad. Daar aangekomen zorgde Lotte zoals altijd voor een goede en volledige droogtraining zodat de sprinttraining vlot afgewerkt kon worden. Met mooie tijden keerden de zwemmers weer terug naar het hotel, waar het middageten hen al aan het opwachten was.

De Chinese pasta met kip ging bij de ene al wat vlotter binnen dan bij de andere, maar toch ging iedereen voldaan van tafel. Met de maag gevuld was de tijd aangebroken voor de platte rust. En of dat uurtje knorren deugd had gedaan. Omdat het buiten aan het regenen was, pakten iedereen zijn gezelschapsspelletjes mee naar de speelruimte om daar met zijn allen ‘Weerwolven’ te spelen. Of toch bijna iedereen. Lotte had namelijk de middag vrijaf genomen om met huidige tsz-masters Merel, Fien en Silke en voormalig tsz-zwemmer Indra te genieten van het natgeregende strand. 

Maar lang hebben we haar niet moeten missen. Om 18u was ze weer van de partij om mee te genieten van de tomatensoep, gevolgd door kippenworst met aardappelen en appelmoes. Tel daar nog de chocolademousse als dessert bij en je krijgt een heuse feestmaaltijd.

Om de dag af te sluiten besloten we om toch nog even te genieten van de buitenlucht, aangezien het eindelijk was gestopt met regenen. De meisjes gingen kubben op het strand, terwijl de jongens nog wat energie kwijtspeelden door te voetballen. Ik zou niet zeggen dat de Rode Duivels nog in het toernooi zouden zitten als onze zwemmers in hun plaats hadden gespeeld, maar het zou niet veel schelen.

Na een welverdiende (en nodige) douche kwam de dag om 21:00 tot een einde. Benieuwd wat de volgende dag in petto zal hebben.

Quote van de dag:

“Ik heb ooit een muntstuk van 2 euro opgegeten. Ik was toen een dag wat meer waard.” – Yash

Zomercriterium 2024

Verslag Oostende

Nieuwe officials gezocht

Stage Oostende dag 7

Stage Oostende dag 6

Stage Oostende dag 5

Stage Oostende dag 4

Stage Oostende dag 3

Stage Oostende dag 2

Stage Oostende dag 1